Radaron figyelheti a zivatarok vonulását

Radaron figyelheti a zivatarok vonulását
Radaron figyelheti a zivatarok vonulását

Hajnalra sokan ébredtek hangos mennydörgésre, villámlásra és óriási esőzésre. A károk elhárítása zajlik, de az időjárás újabb viharokat ígér.

Akár utazik, akár kertészkedik, vagy csak időt töltene a szabadban, fontos lehet tudnia, mi várható a következő órákban, napokban. Itt követheti élőben, merre járnak a zivatarzónák: Időkép radar.

Az elmúlt órák eseményeit gyorsított felvételen nézve képet kaphatunk arról, vajon közeledik-e felénk újabb esőfelhő. Akár bele is nagyíthatunk a városunk környékére. Az oldalon emellett radarösszesítőn látszik, hogyan haladt végig a front az országon.

Az utolsó video pedig egy rövid előrejelzést is mutat, mégpedig arról, hogy nagyjából egy óra múlva merre haladnak a záport, zivatart jelző „foltok”. Minél melegebb színnel (sárgával, pirossal) jelölik az esőt, annál erősebbre lehet számítani.

Létezik olyan térkép is, amely a várható zivatarokról és a szélirányról is tájékoztat, és még villámtérképet is mutat, ez a Viharvadászok oldalán elérhető.

Ha arra kíváncsi, hova adtak ki figyelmeztető jelzést, az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalát ajánljuk, itt részletesebben is írnak a várható időjárásról.

Ha pedig az érdekli, hogy a statisztikák szerint rekordot dönthet-e ez a két nap, olvassa el cikkünket!

Ha olvasna még arról, hogyan értelmezzük a meteorológusok előrejelzéseit, kattintson ide!

Forrás: idokep.hu

A cikk kiemelt képe illusztráció, nem az aktuális időpont felhőtérképét mutatja.

search icon