Szavazzunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira!
Szavazzunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira!

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program először hirdeti meg a Nagykövet Awardot. A nagykövetek fenntartható vállalkozások, művészek, tartalomgyártók és civil szervezetek lesznek. Összesen 5 kategóriában, 3-3 jelölt közül, online választhatja ki a közönség a kedvencét. Az Erdei Vándor Nagykövet Award jelöltjeire április 7. éjfélig bárki szavazhat.

Az Országos Erdészeti Egyesület a 2024-es évre létrehozta az Erdei Vándor Nagykövet Awardot, amivel az volt a célja, hogy megmutassa, milyen fontos a természetjárás és a környezetvédelem, azaz az Erdei Vándortábor Program által képviselt értékrend.

Mi az az Erdei Vándor Nagykövet Award?

Az idén nyolcadik alkalommal megszervezett vándortáborokban eddig már több mint 25.000 fiatal kerülhetett közelebb a természethez és a környezettudatos gondolkodáshoz, miközben életre szóló élményekkel gazdagodott Magyarország legszebb tájain. Az Erdei Vándor Nagykövet Award egy olyan elismerés, amellyel a szervezők azokat a vállalkozásokat, civil szervezeteket, művészeket és tartalomgyártókat díjaznák, amelyek és akik kiemelkedően képviselik és előmozdítják az Erdei Vándortábor Program értékeit. A díjak nem titkolt célja, hogy a szervezők rámutassanak általuk az erdők és környezetünk fontosságára, valamint hogy ilyen módon erősítsék a természetkedvelők közösségét, tehát ösztönözzék az embereket arra, hogy minél több időt töltsenek a természetben.

Kikre szavazhatunk?

A Nagykövet Awardon a közönség 5 kategóriában, 3-3 jelölt közül választhatja ki a számára legszimpatikusabb személyt, vállalkozást vagy szervezetet. A „Fenntartható vállalkozás” elnevezésű kategóriában a jelöltek megoldást kínálnak a túlfogyasztásra, figyelembe véve a hazai társadalmi és gazdasági viszonyokat. Itt olyan jelöltekre szavazhatunk, mint a BogBag, a Munch vagy a ne pazarolj.

A második kategória a „Saját utamat járom” nevet kapta, ahol a jelöltek olyan tartalomgyártók, akik túrázásra buzdítanak, munkásságuk pedig emiatt példamutató és követendő. A közönség itt Till Anillára, Molnár Barnabásra vagy a Bakancskoptató néven ismert Gere Gergőre szavazhat. A „Legzöldebb művész” kategóriájában Döbrösi Laura, Harcsa Veronika és Ljasuk Dimitry a jelöltek. A szekcióba olyan alkotók lettek beválogatva, akik élharcosai a környezetvédelemnek és a fenntarthatóságnak.

A „Z-öld generáció kitűnő alakja” kategóriában azok közül a tartalomgyártók közül választhatunk, akik hétről-hétre érdekes és edukatív anyagokat készítenek a környezetünk, a világ vagy akár saját magunk megismerése érdekében. A kategória három jelöltje Az Erdő legyen veled, a Bioszféra és a Tanulom magam csatorna. Az Országos Erdészeti Egyesület 1866 óta végzi civil szervezetként a munkáját, így kifejezetten fontos volt, hogy a civil szervezetek külön kategóriát kapjanak. Az ötödik kategória, a „Jövőt építő” lett nekik szentelve. Itt a Humusz Szövetség, a PET Kupa és a Woodapest vannak a jelöltek között. Mindhárom szervezet szerepet vállal a környezeti nevelés, a környezetvédelem és a fenntarthatóság témakörében.

Hogyan lehet szavazni?

A szavazás folyamata egyszerű és bárki számára könnyen hozzáférhető az Erdei Vándortábor Program weboldalán keresztül. A szavazatunkat név és e-mail cím megadásával február 19. és április 8. között adhatjuk le. A díjakat április 22-én, a Föld napján adja át az Országos Erdészeti Egyesület.

Bolygónk gazdag, sokszínű élővilágának óvása és megőrzése kiemelt téma volt a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón. A Your Planet elnevezésű kiállításon az érdeklődők megtudhatták, hogy miként tehetnek lépéseket egy fenntarthatóbb élet felé, hogy ilyen módon részt vegyenek a természet védelmében.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület
Kiemelt kép: Erdei Vándortábor Program

search icon