Újabb kezdeményezések a Nemzeti Banktól a gazdaság zöldítéséért

Újabb kezdeményezések a Nemzeti Banktól a gazdaság zöldítéséért
Újabb kezdeményezések a Nemzeti Banktól a gazdaság zöldítéséért

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hagyományteremtő szándékkal megalapítja a Zöld Pénzügyi Tudományos Díjakat, és létrehozza a Zöld pénzügyi kutatási kezdeményezést, amelynek felhívására olyan kutatási tervvel lehet nevezni, amely a fenntartható pénzügyek területéhez kapcsolódik, és tudományos igényességű kutatási programot fogalmaz meg.

Az MNB 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a környezet megóvását célzó magyarországi pénzügyi szolgáltatások támogatása, illetve a piaci szereplők és saját ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében.

A Zöld Pénzügyi Tudományos Nagydíj az elmúlt évek publikációs tevékenysége alapján kiemelkedő zöld pénzügyi kutatást végző, magyar állampolgárságú szakember számára adományozható. A Zöld Pénzügyi Talentum Díjat pedig olyan, 41 évnél fiatalabb magyar állampolgárságú szakember számára adományozza az MNB, aki az elmúlt évek publikációs tevékenysége alapján kiemelkedő zöld pénzügyi kutatást végzett.

A jegybank által létrehozott Zöld kutatási kezdeményezés elnevezésű pályázati felhívásra olyan kutatási tervvel lehet nevezni, amely aktuális, a zöld pénzügyek területéhez kapcsolódó, tudományos igényességű kutatási programot fogalmaz meg

A részletes pályázati felhívások az MNB honlapján érhetők el.

(Forrás: elobolygonk.hu Kép: pexels.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon