A legfinomabb kucsmagombákkal indul a tavaszi gombaszezon
A legfinomabb kucsmagombákkal indul a tavaszi gombaszezon

A Fortissima Fungus gombaismereti platform szavazással derítette ki, hogy melyik a legfinomabb kucsmagomba.

A tavasz közeledtével minden gombász epekedve várja az első kucsmagombák előbukkanását, de megoszlanak a vélemények, hogy vajon melyik a legfinomabb kucsmagomba faj. A szavazás során 100 résztvevőnek kellett saját preferenciája szerint sorba állítani a leggyakoribb kucsmagombákat, hogy nekik melyik ízlik a legjobban. A szavazók között voltak szakemberek, gomba szakellenőrök, biológusok, de amatőr gombászok és laikusok is.

Fotó: Fortissima Fungus

Az összesített eredmények alapján a következő sorrend állt fel:


1. Ízletes kucsmagomba
2. Pusztai kucsmagomba
3. Cseh kucsmagomba
4. Hegyes kucsmagomba
5. Fattyú kucsmagomba

A legfinomabb kucsmagombákról való további részletek és érdekességek a Fortissima Fungus weboldalán érhetőek el.


A versenyen két különdíjat is kiosztottak a szerkesztők. A Legmegosztóbb kucsmagomba címet a cseh kucsmagomba kapta, a Szakértők kedvence címet pedig a pusztai kucsmagomba nyerte el. A szavazásból kiderült az is, hogy ki honnan szerzi be a kucsmagombákat. A szavazók jelentős része maga gyűjti a gombát az erdőben, így első kézből szereznek garantáltan friss élményt az ízek kavalkádjáról. A természetben megtalált gombák esetében azonban nagyon fontos, hogy fogyasztás előtt megmutassuk egy hivatásos szakellenőrnek az összegyűjtött gombáinkat.

Természeti kincseink ismerete és védelme a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A rendezvényen a hazai agrárszektor számos neves képviselője vett részt, értékes előadásokat és innovatív megoldásokat prezentálva az érdeklődők számára.

(Fortissima Fungus)

Fotó: Pixabay

search icon