Humanitárius válság jöhet az afrikai országban

Humanitárius válság jöhet az afrikai országban
Humanitárius válság jöhet az afrikai országban

Friss jelentések szerint nagyjából 27,3 millió kongói szenved akut éhínségtől és küzd súlyos alultápláltsággal. A helyzet alakulásában a polgárháborús viszonyok mellett a szélsőséges éghajlati események is nagy szerepet játszanak.

Az Egyenlítő mentén fekvő Kongói Demokratikus Köztársaság 87 milliós lakosságának mintegy harmada szenved valamilyen fokon az éhínségtől. Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) és a Világélelmezési Program (WFP) egyöntetű becslései szerint 7 millió kongói szorul azonnali segítségre.

Ebből nagyjából 1,4 millió olyan ember, aki extrémnek nevezhető élelmiszerellátási problémákkal küzd, súlyos a alultápláltsággal sőt akár az éhhalállal is szembe kell néznie.

Sürgősen az élelmiszer-termelésre kell fókuszálnunk azokon a területeken, ahol a legnagyobb az éhség (…)

– mondta Aristide Ongone Obame, a FAO kongói képviselője

Az ország élelmiszer-biztonságának helyzetét a helyi konfliktusok ássák alá, főképp az ásványi kincsekben gazdag keleti régiókban. Ezek mellett pedig egyre több természeti katasztrófa is sújtja az országot. Obame szerint a társadalmi és politikai stabilitás megteremtése elengedhetetlen feltétele az élelmiszer-biztonság megerősítésének.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(Washington Post)

search icon