New Yorkban időlegesen betiltanák a bitcoin-bányászatot
New Yorkban időlegesen betiltanák a bitcoin-bányászatot

Egy új törvényjavaslat három évre leállítaná a New York államban folyó kriptovaluta-bányászatot, hogy eközben annak környezeti hatásait, üvegházhatásúgáz-kibocsátását meg lehessen vizsgálni.

A törvényjavaslat értelmében nem csak azt vizsgálnák meg, hogy mekkora a bányászat szén-dioxid-kibocsátása, de az élővilágra, vízre és levegőre gyakorolt hatását is tanulmányoznák. New York államban a kriptovaluta-bányák gyorsan bővülő iparágat képeznek, főképp az állam északabbi részein, ahol a hűvösebb időjárás miatt a bányák hűtése gazdaságosabban megoldható.

Itt működik a Greenidge Generation Holdings nevű biogázzal működő erőmű is, mely az itt előállított elektromos áram legnagyobb részét bitcoin bányászatra fordítja. Egy kriptovalutákkal foglalkozó weboldal szerint ez az erőmű-bánya hibrid napi 5,5 bitcoint képes előállítani. (ez mai árfolyamon közel 100 millió forint).

Ha a Kevin Parker szenátor által előterjesztett törvényjavaslatot elfogadják az komoly hatással lehet az állam kriptovaluta-bányászatára, de az is elképzelhető, hogy az esetleges továbbgyűrűző hatások miatt a kriptovaluta árfolyamát is érinti majd.

Többször írtunk már arról, hogy a kriptovaluta-bányászat mennyire környezetszennyező üzem, mely lassan már a legnagyobb áramfogyasztók között foglalna helyet, ha a bitcoin ország lenne.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(Business Insider)

search icon