Patkányinvázió sújtja Ausztrália népszerű halászfalvait
Patkányinvázió sújtja Ausztrália népszerű halászfalvait

Patkányok ezrei lepték el Queensland népszerű halászfalvait. Az ausztrál államban hónapok óta küzdenek az elszaporodott patkányokkal és egerekkel.

A rágcsálópopuláció növekedése arra késztette a patkányokat, hogy táplálék után kutatva vándoroljanak a partvidék irányába. A helyi médiajelentések szerint sok példány útközben elhullik – tudósít az MTI a BBC News híradása alapján.

Normantont és a szomszédos Karumbát is ellepték a patkányok, és a helyi lakosság attól tart, hogy ez ártani fog az idegenforgalomnak, mivel a környék amúgy a horgászok és a madármegfigyelők paradicsomának számít.

Egy közösségi médiára feltöltött videó tanúsága szerint a halászfalvak közelében található folyóban rengeteg patkány teteme sodródik, amelyeket legyek és férgek lepnek el, egy másik felvétel pedig azt mutatja, hogy a patkányok nagy számban úsznak a vízen.

A szakértők szerint a patkánypopuláció rendkívüli megnövekedését a szaporodásuk számára kedvező nedves időjárás és a bőséges termés okozta. Mivel Queenslandben várhatóan továbbra is marad a nedves időjárás, sokan úgy vélik, hogy a legrosszabb még hátra van.

Queensland és Új-Dél-Wales egyes részein egyébként már régóta küzdenek rágcsálóinvázióval.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: Canva

search icon