A fenntarthatóságot is díjazták a Design Terminal versenyén
A fenntarthatóságot is díjazták a Design Terminal versenyén

Lezárult a Design Terminal új formában megrendezett mentorprogramja. A záróeseményt megelőző pitchversenyt a spanyol Maedcore csapata nyerte, akik IoT és robotikus megoldásokon dolgoznak, de egy magyar csapat is ösztöndíjas lett, akik projektjükkel a fenntarthatósági törekvésekre összpontosítottak.

A korábbiakhoz képest megújult formában zajlott idén a régió egyik legrégebbi startup-programja. Két szemeszter helyett egy hosszabb akceleráció keretében folyt a képzés, amely a június végi nyári tábortól egészen decemberig tartott.  A résztvevők elismert nemzetközi mentoroktól tanulhattak, a képzés pedig egyedülálló módon ingyenes volt.

A program a világ minden pontjáról vonzza a tehetségeket

Idén 4 kontinensről és 12 különböző országból jelentkeztek startupok a programra. Többek között Magyarországról, Lengyelországból, Spanyolországból, Ausztriából, de Nigériából is.

A program új formáját úgy alakította ki a Design Terminal innovációs ügynökség, hogy a beválogatott, különböző fejlettségű startupok igényeihez a lehető legjobban illeszkedjen. A szemeszter során kiemelt fókuszt kapott az üzleti terv fejlesztése, a szakmai rendezvények és a csapatokat végig támogató kulcsmentorok munkája is ezt segítette.

A félév kétnapos, budapesti rendezvénnyel zárult

A csapatok zárásként egy utolsó kihívás elé néztek, színpadon kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A 15 résztvevőből 7-en állhattak százfős közönség elé bemutatkozni. Az ezt megelőző másfél napban a fókusz a prezentációk gyakorlására helyeződött, ebben is nemzetközileg elismert szakemberek segítették a csapatokat.

A záróesemény pitchversenyét a spanyol Maedcore nevű csapat nyerte meg, akik IoT és robotikus megoldásokon dolgoznak. A startup többek között ipari eszközök ellenőrzésére és karbantartására alkalmas adatvizualizációs szoftvert és mászórobotokat is fejleszt.

A szemeszterben elért munkájukért három csapat kapott ösztöndíjat. A magyar Beeco saját fejlesztésű ökoasszisztens segítségével épít közösséget olyan emberekből, akik számára fontosak a fenntarthatósági törekvések. Az ausztriai myCulture csapata megkönnyíti a művészetkedvelők számára a kiállítások megtalálását és a jegyfoglalást. A harmadik ösztöndíjat a fentebb említett Maedcore csapata hozta el.

Forrás: Design Terminal
Kiemelt kép: Canva

search icon